Agenda

Cuyperspastorie themamiddag over Christian Wiman 24 mei

Deze themamiddag is gewijd aan Christian Wiman en zijn boek Mijn heldere afgrond.
Wiman is in de USA een gelauwerd dichter. Na zijn studie brak hij met het geloof van zijn jeugd en stortte zich in de poëzie. Als hij een zeldzame vorm van kanker krijgt ontdekt hij hoe de afwezigheid van God altijd in hem aanwezig is gebleven.

Dit brengt hem tot een zoekend formuleren van het geloof dat hij bij zichzelf aantreft en schrijft daarover een boek dat bij verschijnen al een spirituele klassieker wordt genoemd.

Deze bijeenkomst over 'Mijn heldere afgrond' zien wij als een aanzet om er met een aantal collega’s dieper in te duiken. Wimans dubbel beleefde werkelijkheid, die bij herlezing in steeds meer toonaarden opvalt, zou voor onze praktijk wel eens van grote waarde kunnen zijn. 

Gast deze middag is Gerard Kessels (1951), die zelf het boek van Wiman vertaalde.
‘Het vertalen van het boek van Wiman liet me op een bijzondere manier deelgenoot zijn van zijn ‘werdegang’ in liefde, poëzie en geloven en ervoer ik als een groot geschenk.' Gerard Kessels is nu vormgever in hout en in taal, hij is zanger en organiseert mede retraites (www.openklooster.nl).
In leven en werken zoekt en stimuleert hij eenvoud, de beweging van het moment en praktische oplossingen. Dit vanuit het besef dat de werkelijkheid uiteindelijk onkenbaar is én dat elk moment alles in zich draagt.

Deze themamiddag is in eerste instantie bedoeld als ontmoetings- en bezinningsmiddag voor pastores en geestelijk verzorgers in de omgeving van Zutphen en Lochem en wordt georganiseerd door Marieke van der Meer (gep. pastoraal ouderenwerker in Lochem) en Henk van den Berg (remonstrants predikant en vrijgevestigd geestelijk verzorger in Vorden). Ook niet-theologen die belangstelling hebben voor dit thema zijn van harte welkom.

 

Woensdagmiddag 24 mei, van 13:30u tot 16:30u.
Cuyperspastorie, Ruurloseweg 103, 7251 LD, Vorden
Bijdrage in de kosten: € 8,00

Aanmelden kan hieronder.

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief

Copyright by Cuypers pastorie | Created by