Zingeving in contact met patiënten

Zingeving betekent letterlijk ‘betekenis geven aan iets’. Het woord zingeving wordt vaak in betrekking met betekenisgeving aan het leven gebruikt. Als je ziek wordt en het leven onder druk staat worden patiënten vaak geconfronteerd met (levens)vragen. Hoe speel je daar als zorgprofessional op in?

Aandacht voor zingeving is volop in de belangstelling. Wij bieden een praktische methode aan die je in een dagdeel kunt aanleren. 

De basisgedachte achter deze training is dat aandacht voor zingeving vorm krijgt in de aandacht voor levensvragen. Aan de hand van casuïstiek leren de deelnemers de verschillende typen levensvragen herkennen en de relatie tussen levensvragen en levensdomeinen (fysiek, psychosociaal, existentieel en spiritueel). Deze relatie levert de sleutel tot het stellen van adequate vragen, waardoor de patiënt zich in alle facetten van het leven gezien voelt.

Deze training duurt een dagdeel en kan op aanvraag worden aangeboden in de Cuypers pastorie (aantal deelnemers 3-7 personen) of op locatie (aantal deelnemers in overleg).

Bestemd voor artsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en zorgprofessionals die implementatie van zingeving in de zorg in hun portefeuille hebben.

De training wordt verzorgd door Henk van den Berg, theoloog en geestelijk verzorger. 

 

Nieuwsbrief

Meld u vrijblijvend aan voor onze nieuwsbrief

Copyright by Cuypers pastorie | Created by